nbheaderl

Computerblues Nieuwsbrief maart 2020

In deze nieuwsbrief:

Computerblues dienstverlening in verband met het Corona virus

Support op afstand via Splashtop

10 Tips om thuis te werken

Tijd om op te ruimen en nieuwe dingen te leren?

Beste allemaal,

De maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus af te remmen hebben uiteraard ook invloed op mijn werkzaamheden.

Door de onzekere situatie en de aanwijzingen van de overheid, is het goed functioneren van jullie computer en internetverbinding uiteraard nog belangrijker dan normaal. Met ingang van deze week, en afhankelijk van verdere maatregelen vanuit de overheid, zal ik dan ook proberen om zoveel mogelijk problemen met Support op afstand proberen op te lossen en alleen als het echt niet anders kan, nog afspraken op lokatie maken.

In deze nieuwsbrief lees je alles hoe je, als je dat nog niet hebt, de Support op afstand software SOS op je computer zet en je je nu voordelig van een half jaar ondersteuning kunt verzekeren.

Verder tips voor je thuiswerkplek en suggesties voor wat je de komende tijd nog meer met je computer zou kunnen doen.

Groeten,

Mark Hazeleger
Splashtop SOS

Remote support: zet vandaag nog Splashtop op je computer

Voor support op afstand maak ik tegenwoordig gebruik van Splashtop SOS in plaats van TeamViewer. Splashtop SOS voor Windows en Mac zijn inmiddels beschikbaar via mijn website onder het kopje Support op afstand.

Download de voor jou geschikte versie dus alvast en zet hem op je bureaublad!


support_op_afstand

Verzeker je van een half jaar Remote Support voor € 90,-

Splashtop
Het ziet er naar uit dat de komende maanden ons dagelijks leven behoorlijk verandert. Tot nu toe gebruikte ik Support op afstand voor een groot deel als after service na een bezoek op lokatie, hoewel langere sessies wel berekend werden tegen het normale uurtarief. Helaas zal de komende tijd Support op afstand mijn voornaamste mogelijkheid zijn om je te kunnen helpen.

Verzeker je daarom nu voor € 90,- van 2,5 uur support op afstand in het komend half jaar.
Mocht je dit willen neem even contact op.

10 Tips om thuis te werken

Thuiswerken
Thuiswerken, sommigen doen het al jaren, maar voor anderen is het nieuw. Onderstaande tips kunnen helpen om het thuiswerken zo goed mogelijk te laten verlopen
 • Zorg voor een goede werkplek: een goede stoel en tafel waar je langere tijd goed kunt zitten en voldoende ruimte hebt.
 • Gebruik hulpmiddelen om je werkplek zo prettig mogelijk te maken. Een laptopstandaard, los (draadloos) toetsenbord, muis en beeldscherm kunnen helpen om makkelijker langere tijd te werken.
 • Zorg dat je goed licht hebt en ga bij voorkeur dwars op het raam zitten om spiegelingen in je beeldscherm te voorkomen.
 • Ventileer je werkruimte en zorg dat het niet te warm wordt.
 • Houdt werk en privé op je werkplek zoveel mogelijk gescheiden en houd je werkplek opgeruimd.
 • Probeer je werk te plannen
 • Als je er van houdt: muziek kan natuurlijk altijd, maar werken met de TV is behoorlijk afleidend.
 • Begin voorbereid aan je werkdag: zorg dat alle huishoudelijke klusjes die in je achterhoofd rondzingen zoveel mogelijk gedaan zijn. Vaatwasser uitruimen, was ophangen etc. je snapt vast wel wat ik bedoel.
 • Houd contact met collega's. Niet alleen over het werk, maar zeker ook voor een "praatje". Je kunt hiervoor Whatsapp (desktop), Slack, of Social media gebruiken, maar let wel op dat het niet storend gaat werken.
 • Ga naar buiten voor een frisse neus en beweging en blijf niet de hele dag achter je computer zitten!

Tijd om op ruimen en nieuwe dingen te leren? Nog 5 tips.

keyboard-keys-lot-373072
Nu we met zijn allen noodgedwongen thuis zitten heb je misschien ook een gelegenheid om eens te doen wat je altijd al van plan was. Om je bestanden op je computer te reorganiseren of je computer eindelijk eens beter te leren kennen. Ook kan het nu de tijd zijn om eens te kijken of je alles in huis hebt om langere tijd vooruit te kunnen.
 • Reorganiseer je bestanden eens in een logische mappenstructuur, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.
 • Loop je fotocollectie eens door, gooi weg wat je eigenlijk niet wil bewaren (4 vrijwel identieke foto's van hetzelfde) en breng ook hier een, voor jou, logische mappenstructuur in aan.
 • Als je bovenstaande zaken altijd hebt laten liggen omdat je niet helemaal weet hoe, neem dan nu de tijd om het een keer goed te leren! Dat geldt uiteraard ook voor andere dingen waarvan je je afgevraagd hebt hoe het nou precies zit.
 • Kijk ook eens naar het inktniveau van je printer, prionterpapier en batterijen voor je draadloze muis of toetsenbord. Heb je die wel in huis? Misschien is het nu de tijd om je voorraadje aan te vullen.
 • Vraag hulp als je er niet uit komt. Maak een lijstje van dingen die je zou willen en vraag! Ik kan je uiteraard met support op afstand een heel eind op weg helpen. Het belangrijkste is echter gewoon DOEN!
De Computerblues nieuwsbrief verschijnt enkele malen per jaar op onregelmatige tijden. Meestal om je te informeren over ontwikkelingen waarvan ik denk dat ze voor jou van belang zijn. Een enkele keer voor een schaamteloze aanbieding waarvan ik vind dat ik ze je echt niet mag onthouden. Maar wel eentje waar ik uiteraard zelf ook volledig achter sta. Wil je de Computerblues Nieuwsbrief niet meer ontvangen, meldt je dan af via de link onder aan deze email.

Klik op de link om meer te weten te komen over het privacybeleid van Computerblues

Volg Computerblues

Facebook
Twitter