Het is nog niet te laat voor goede voornemens

Het nieuwe jaar is weer begonnen en iedereen komt weer een beeetje in zijn ritme. Tijd om nog eens na te denken over je goede voornemens voor 2018. Bijvoorbeeld te aanzien van je computer. Computerblues heeft vijf goede voornemens voor je op een rijtje gezet die de moeite van het overdenken waard zijn:

---

1. Computer APK

Goed onderhoud is belangrijk voor het behoud van je kostbare computerapparatuur. Computerblues adviseert daarom al jaren om je computer zeker ééns per jaar een goed controle en schoonmaakbeurt te geven. Heb je jouw controle al gepland?

2. Upgrade naar SSD

Heb je het idee dat je computer trager wordt en dat een APK het probleem maar gedeeltelijk oplost? Denk dan eens aan het vervangen van je mechanische harde schijf door een SSD. Een SSD maakt gebruik van geheugenchips en is dus volledig elektronisch. Afhankelijk van de specificaties van je computer kan een SSD 3 tot 6 keer zo snel data lezen en schrijven. En dat merk je.

3. Backup

Hoe veilig zijn jouw foto’s en documenten eigenlijk. Alle hardware kan defect raken, dus ook je harde schijf met al je belangrijke en onvervangbare data. Welke maatregelen heb jij genomen om je data veilig te stellen? Computerblues kan je adviseren over de voor jou geschikte backup vorm en deze voor je instellen. Wacht dus niet tot het te laat is.

4. Beveiligingssoftware

Veel klanten gebruiken momenteel Avast Free antivirus. Op zich een prima programma, maar het heeft ook zijn beperkingen en het probeert je toch vaak over te halen om op de betaalde versie over te stappen. Dit is niet de slimste keus voor uitgebreidere beveiliging. Wil je meer dan adviseert Computerblues de beveiligingsprodukten van ESET. Informeer naar de mogelijkheden

5. Een slimmer huis

Heb je je wel eens afgevraagd of je huis niet wat slimmer kan? Centrale bediening van de verlichting of gordijnen. Misschien ben je al wel begonnen met een simpele schakelaar met afstandsbediening van de bouwmarkt. Dat is een begin maar als je meer zou willen is het verstandig om je goed te laten informeren over de beschikbare systemen en hun voor en nadelen. Want wat je niet wil is een groeiende berg afstandsbedieningen! Computerblues is naar hartenlust aan het experimenteren met meerdere systemen en kan je meer vertellen.

---