Over Computerblues

Wat is Computerblues?

Graag wil ik me even aan u voorstellen en u wat vertellen over de achtergrond van Computerblues.

Mijn naam is Mark Hazeleger en ik ben Computerblues in 2006 gestart als éénmanszaak. Mijn doel in de afgelopen 9 jaar is het begrijpelijk en betaalbaar houden van aanschaf van computerapparatuur, -beheer en -gebruik. Dit doe ik door actief met u mee te denken over de meest geschikte oplossing voor ùw situatie. Geen twee klanten zijn hetzelfde, dus ik ga niet uit van standaardoplossingen, maar kijk echt wat het beste bij u past. Dit is ook de reden dat ik geen hardware verkoop via een webshop of winkel: Elke offerte is er eentje op maat.

Dit wil uiteraard niet zeggen dat ik niet bepaalde voorkeuren voor hard en software heb. Deze voorkeur komt echter uitsluitend voort uit bewezen functionaliteit en betrouwbaarheid, en niet uit een contractuele verbinding met bepaalde leveranciers of marge. Dit geeft mij de vrijheid om u daadwerkelijk de meest optimale oplossing aan te bieden.

Wie ben ik?

Van huis uit ben ik absoluut géén techneut. Na mijn VWO-A examen ben ik in Amsterdam gaan studeren aan de Frederik Muller Academie, destijds de HBO voor boekhandel en uitgeverij. Na deze opleiding heb ik 17 jaar met heel veel plezier gewerkt bij Nilsson & Lamm, destijds de grootste boekenimporteur van Nederland. Aanvankelijk heb ik daar een aantal verschillende functies in de binnendienst vervuld. De laatste daarvan was die van Productmanager Multimedia in de tijd dat net de eerste CD-ROM’s op kwamen.

Door mijn computerervaring die ik in al mijn voorgaande functies had opgedaan ben ik na 9 jaar gevraagd om de IT afdeling te komen versterken. Enerzijds om te assisteren bij het beheer van het IBM AS\400 minisysteem, maar voornamelijk  om het kantoornetwerk en de invoering van pc’s op de werkplekken vorm te geven en te beheren.

Door mijn achtergrond en ervaring in deze functies bekijk ik IT daarom altijd vanuit het oogpunt van de gebruiker en niet vanuit de techniek.

Mijn kennis en ervaring heb ik deels opgedaan door gerichte cursussen, maar vooral door te doen, en bij nieuwe technieken vaak ook mezelf als proefkonijn te gebruiken. Uitzoeken hoe iets werkt en vooral: goed kijken naar het praktisch nut. Voor mij, maar zeker ook voor u.

Want: Komt u er nog uit?